SUV Stockwagens - tot wel 19% korting!

Bent u op zoek naar een SUV stockwagen deal? Leer alles over SUV auto's in dit artikel.

Het meest populaire type auto op de markt vandaag. De SUV. Wat is het precies en zal het iets voor u zijn? Is het de meerprijs boven een hatchback of stationwagen waard? Lees in dit artikel alles wat je moet weten over de SUV en hoe je de beste deal kunt vinden voor een SUV binnen jouw budget.

SUV-aanbiedingen

Wat is een SUV?

Het woord SUV staat voor Sports Utility Vehicle. In het verleden werden ze speciaal gemaakt om zo snel en naadloos mogelijk over ruw terrein te rijden. Na verloop van tijd echter, is de prioriteit van de consument voor SUV's verschoven naar het beschikken over een hogere zitpositie en een gevoel van veiligheid door de omvang van de SUV. Door deze verandering kan de SUV van vandaag een tweewielaangedreven middelgrote auto zijn met een opgeheven ophanging.

SUV-aanbiedingen

Waarom zou u een SUV kopen?

Er zijn vele redenen waarom het kopen van een SUV een uitstekende keuze is. De meest voorkomende reden om een SUV te kopen is het betere zicht op de weg. Als u hoger zit, kunt u verder vooruit kijken, zelfs als er geen auto's op de weg zijn. Hoger zitten geeft een betere kijkhoek naar mogelijke objecten op de weg.

SUV's zijn groter en veiliger. Bij een ongeluk waarbij u tegen een vrachtwagen botst, zijn SUV's veiliger door de vorm van de auto. Hij zal niet onder de vrachtwagen doorglijden vanwege de afgevlakte voorkant van een SUV. Ook vanuit een zijwaartse hoek heeft een SUV meer carrosserie om u te beschermen tegen een aanrijding van opzij.

Naast de voor de hand liggende redenen van veiligheid en zichtbaarheid. Het type SUV is zo prominent aanwezig op de weg, alleen al door zijn omvang. Het ziet er gewoon veel mooier uit dan een sedan of stationcar van vergelijkbare grootte. Dat kan ook een reden zijn waarom je een SUV zou willen hebben. Ze zijn erg mooi om naar te kijken.

U koopt een SUV als u beter wilt zien, veiliger wilt rijden en eindelijk eens op de weg gezien wilt worden. Afhankelijk van het type SUV zijn er nog veel meer redenen waarom een SUV aan uw wensen zou kunnen voldoen.

Wat is de beste SUV voor de prijs?

De Volvo XC40 is de populairste SUV op de markt van dit moment. Dat komt vooral door zijn aantrekkelijke prijsstelling. De prijs van een Volvo XC40 begint net boven de 35.000 euro inclusief korting. In deze prijs vindt u een zeer goed uitgeruste SUV waar moeilijk mee te concurreren is. De Volvo XC40 is leverbaar met veel verschillende aandrijflijnen, zoals een traditionele diesel- of benzinemotor, maar ook in een hybride of elektrische variant.

Lees meer

SUV vs Crossover, wat is het verschil?

Op mycarena, categoriseren we alle SUV's onder één. Maar er zijn verschillende SUV-varianten die in de loop der tijd op de automarkt zijn gekomen. Een daarvan is de populaire "crossover". Dit zijn compacte hatchbacks met een opgeheven onderstel. Voorbeelden zijn de Volkswagen T-Roc en T-Cross.

Hoe kun je een crossover opmerken? Het zijn in wezen compacte hatchbacks om mee te beginnen. Maar het grootste verschil tussen een compacte hatchback en een crossover is de hoogte. Ze hebben iets meer bodemvrijheid en zijn als gevolg daarvan iets hoger.

Ze hebben ook allemaal een strakker design en dat is te zien aan de voorkant. De neus van een crossover is plat, net als bij elke andere grote SUV. Door dit ontwerp heeft de voorste motorkap veel minder schuin verloop dan bij een hatchback.

Nu is een crossover gebaseerd op een gewone auto. Het voertuig is niet echt bedoeld voor terreinrijden. De meeste crossovers hebben kleine benzinemotoren die alleen de voorwielen aandrijven. Dit concept zal niet echt werken in off-road terrein.

De prijs van een crossover ten opzichte van de hatchback waarop hij is gebaseerd is vrijwel identiek. De Volkswagen T-Roc en Volkswagen Golf beginnen beide rond de 25.000 euro inclusief korting.

Het is allemaal een kwestie van smaak, maar crossovers zijn een zeer populaire optie aan het worden. Traditionele auto's als de Golf verliezen aan belangstelling ten opzichte van de populairdere cross-overs van het merk, de T-Roc en T-Cross.

De crossover is geen echte SUV, maar wordt vaak gezien of gecategoriseerd als een SUV. Selecteer voor uw zoekopdracht op mycarena het type SUV om ook crossovers in uw zoekresultaten te zien.

Wat is de prijs van een SUV?

De prijs van een SUV hangt af van wat voor model je zoekt. Kleinere SUV's, ook wel crossovers genoemd, beginnen bij iets meer dan 20.000 euro met auto's als de Skoda Kamiq, Seat Arona, Nissan Juke, Volkswagen T-Cross en Peugeot 2008. Middelgrote SUV's beginnen bij ongeveer 40.000 euro inclusief korting. In de markt van middelgrote SUV's vind je de meeste opties van veel verschillende merken. Uiteindelijk heb je grote SUV's die in de juiste specificatie meer dan 100.000 euro kunnen kosten met modellen als de BMW X5 en Mercedes-Benz GLE.

SUV aanbiedingen

Hoe vind je de beste prijs voor een nieuwe SUV?

Er is veel keuze voor een nieuwe SUV op de markt. Maar via mycarena kunt u eenvoudig de SUV's filteren die aan uw wensen voldoen. Met de zoekmachine, kunt u uw resultaten verfijnen door het selecteren van de juiste filters. Als u het filtermenu gebruikt, krijgt u alleen stockwagens te zien die passen bij uw budget, aandrijflijn, brandstoftype enzovoort.

Zodra u het filtermenu goed hebt gebruikt, ziet u alle SUV stockwagens die aan uw criteria voldoen en direct beschikbaar zijn. U kunt verder meer lezen over de auto op de officiële stockwagen website van het merk. U krijgt toegang tot de site door te klikken op het resultaat. De mycarena zoekmachine zal u doorverwijzen naar de officiële merk site.