Uitzonderlijke saloncondities BMW tem 28 februari: bekijk aanbiedingen

Uitzonderlijke saloncondities BMW tem 28 februari: bekijk aanbiedingen

Mercedes-Benz GLC stockwagens - 3% korting, vanaf €60.000

De nieuwe Mercedes-Benz GLC is de SUV-versie van de nieuwe C-Klasse sedan en stationwagen. Bij de nieuwe GLC is het design sterk verbeterd naar de nieuwe designtaal van Mercedes-Benz die zijn weg vond in de nieuwste Mercedes-Benz S-Klasse.

Het design van de S-Klasse is in het segment van luxe sedans ongetwijfeld het mooiste ontwerp dat er bestaat. Noch BMW of Audi kunnen het ongelooflijke designwerk van het nieuwste en grootste vlaggenschip van Mercedes-Benz (S-Klasse) evenaren.

Zoals je zou verwachten, krijgen de modellen uit de lagere klasse een designupgrade die gebaseerd is op de vlaggenschip en in dit geval is dat de Mercedes-Benz S-Klasse. Het eerste model dat een redesign kreeg gebaseerd op het vlaggenschip van Mercedes-Benz is de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse. De auto lijkt letterlijk op een kleinere S-Klasse met een zeer vergelijkbaar exterieur- en interieurdesign. Zij het kleiner in schaal.

De GLC is gebaseerd op de C-Klasse en heeft dus een vergelijkbaar design gekregen als de huidige nieuwe C-Klasse. Een elegant herontworpen voorkant met slankere en langere koplampen. De achterkant kreeg ook een zwaar redesign met langere gesofisticeerde volledig LED achterlichten. Het interieur is dan zeer vergelijkbaar met wat je vindt in de reguliere C-Klasse, een dual screen setup geïntegreerd in een zeer mooi dashboard design.

Mercedes is toonaangevend als het neer komt op design. Hun design voor traditionele auto's met verbrandingsmotor wordt door velen gewaardeerd en geliefd. Lees verder in dit artikel over alles wat je moet weten over de nieuwe Mercedes-Benz GLC SUV.

  1. Ontwerp
  2. Interieur
  3. Bagageruimte
  4. Praktische aspecten
  5. Motoren
  6. Rijden
  7. Veiligheid
  8. Prijs
  9. Korting

Bekijk onze beschikbaarheid van nieuwe Mercedes-Benz GLC SUV stockwagens via de mycarena autozoekmachine.

Bekijk GLC Deals

1. Ontwerp

Het ontwerp van de nieuwe Mercedes-Benz GLC is gebaseerd op de C-Klasse die weer gebaseerd is op het vlaggenschip S-Klasse. Het nieuwe exterieurdesign van Mercedes-Benz is verbluffend en elegant. Het heeft een perfecte combinatie van klasse, luxe en sportiviteit. De drie elementen kunnen worden versterkt op basis van de uiterlijke afwerking die u kiest.

De meesten kiezen voor de AMG line afwerking die de sportiviteit van de auto verhoogt. Met de AMG line afwerking krijgt u een volledig nieuw ontworpen en sportiever koetswerk. Dit omvat de voorbumper, achterbumper en zijskirts. De wielen zijn ook sportiever en de grille is ook anders dan bij de standaard luxe Avantgarde-uitvoering.

De koplampen zijn slanker en doen meer denken aan de EQS/EQE elektrische luxesedan. Terwijl de gewone koplampen van de S-Klasse los van de grille zijn gemonteerd, zijn de koplampen van de EQS en deze GLC aan de grille bevestigd. De koplampen hebben een technologische upgrade gekregen ten opzichte van het vorige model met nieuwe DIGITAL LIGHTS, dit zijn LED lampen die animaties op de weg kunnen projecteren. De koplampunits zijn enorm geavanceerd en nauwkeurig 's nachts. Naast het projecteren van animaties zal ook de verbetering van de adaptieve koplampen een merkbare verbetering zijn. De achterlichten zijn ook opnieuw ontworpen met nieuwe LED-technologie. Ze zijn ook langer en slanker.

Het nieuwe ontwerp heeft de afmetingen van de auto wel vergroot ten opzichte van het uitgaande model. De auto is ongeveer 6 cm langer en 4 mm lager dan zijn voorganger. De spoorbreedtes zijn aan de voorzijde met 6 mm en aan de achterzijde met 23 mm toegenomen.

 

2. Interieur

Hier is waar auto's van Mercedes-Benz echt in uitblinken, het frisse nieuwe interieur van de Mercedes-Benz GLC.

Het interieur ontwerp is een enorme upgrade ten opzichte van het vorige model. Het grote verschil is natuurlijk de keurig geïntegreerde infotainment schermen. Je hebt een volledig digitaal bestuurdersdisplay en een middenscherm dat geïntegreerd is met de middenconsole.

Een andere grote verandering is de beschikbaarheid van veganistisch leder of ook wel bekend als kunstleder. Dit is een dierproefvrije stof die de kwaliteiten van leder nabootst. Let wel, kunstleer is nog steeds niet van dezelfde kwaliteit als gewoon leer en hoewel het misschien diervriendelijker is, is het niet bepaald milieuvriendelijk. Voor de productie van kunstleer zijn polyurethaan en chemische stoffen op basis van fossiele brandstoffen nodig, die tijdens het fabricageproces worden gebruikt.

De zitpositie en de algemene ambiance zijn meer een evolutie ten opzichte van de vorige GLC. Je zal veel gelijkenissen voelen met de vorige GLC, hoewel met een stevige technologie en design upgrades.

Het interieur is ruim en een plezier om in te zitten. Het is zeker een interieur dat er de komende 5 jaar modern zal ogen.

 

3. Bagageruimte

De bagageruimte is vergroot dankzij de vergrote overhang achteraan. Die is nu 70 liter groter in vergelijking met het vorige model met 620 liter in totaal. Om de bagageruimte te vergroten, kunt u ook de achterbank in de verhouding 40:20:40 neerklappen. Deze kunnen elektrisch worden opgeklapt met schakelaars aan de linker- en rechterkant van de rugleuning van de achterbank of met bedieningselementen in de bagageruimte. Het terugklappen van de stoelen moet met de hand gebeuren.

4. Praktisch

De nieuwe Mercedes-Benz GLC is iets groter geworden in vergelijking met zijn voorganger. Dit resulteert in meer ruimte voor bagage achterin, maar ook de ruimte voor passagiers is toegenomen. Als SUV heeft de GLC veel meer hoofdruimte dan een sedan of stationwagenn uit dezelfde klasse.

De Mercedes-Benz GLC is standaard voorzien van de EASY-PACK elektrische achterklep. Hiermee sluit en opent de achterklep automatisch. Ook is er nu een vak onder de laadruimte om het rolgordijn netjes op te bergen.

Wat minder praktisch is, zijn de vele touchschakelaars en touchscreens. Beide verbeteringen zijn mooi om naar te kijken, maar minder praktisch om te gebruiken tijdens het rijden. Je moet naar de knoppen kijken om te zien op welke knop je drukt.

 

5. Motoren

Alle motoren van de nieuwe GLC zijn geëlektrificeerd. Hetzij als plug-in hybride of als mild hybride.

De beschikbare motoren zijn benzine of diesel, allemaal met een viercilinder motor.

Vier motoren zijn mild hybride motoren. De mild hybrid technologie is een kleiner elektrisch systeem dat extra kracht geeft aan de traditionele verbrandingsmotor. De elektrische kracht wordt gebruikt op specifieke tijdstippen waar de motor de meeste ondersteuning nodig heeft, zoals bij het accelereren bij lage toerentallen.

Drie andere motoren zijn plug-in hybrides, deze hebben grootschalige motoren om de auto alleen op elektrische energie aan te drijven. De actieradius is beperkt tot niet meer dan 100 kilometer (WLTP) op volledig elektrische aandrijving.

 

6. Rijden

De rijdynamiek van de nieuwe Mercedes-Benz GLC SUV is meer gericht op luxe. Verwacht dus geen sportwagen-achtige rijeigenschappen, maar wel een zacht rijgedrag voor lange, comfortabele ritten.

De nieuwe GLC is ook leverbaar met luchtvering, ook bekend als AIRMATIC. Deze optie geeft de auto een nog comfortabeler onderstel, door oneffenheden in de weg te verzachten. Luchtvering geeft het "zweverige" gevoel dat je hebt in luxere auto's uit het hogere segment, zoals in een Rolls-Royce of Bentley. Je krijgt het gevoel alsof je op wolken rijdt of over golven vaart met je luxe jacht.

Ook nieuw bij deze GLC is de achterasbesturing. Bij lagere snelheden draait de achteras in tegengestelde richting om de draaicirkel met 80 cm te verkleinen. Wanneer de snelheid hoger is dan 60 km/u of meer, sturen de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen met maximaal 4,5 graden. Dit verhoogt de stabiliteit van het weggedrag en de rijveiligheid bij hogere snelheden, en bij snelle rijstrookwisselingen of plotselinge uitwijkmanoeuvres.

 

 

7. Veiligheid

Aan de nieuwe Mercedes-Benz GLC zijn diverse veiligheidsverbeteringen toegevoegd.

Active Distance Assist DISTRONIC kan nu reageren op stilstaande voertuigen op de weg bij snelheden tot 100 km/u (voorheen 60 km/u).

Active Steering Assist werkt nu op de weg bij snelheden tot 210 km/u.

De verkeersbordenassistent herkent nu ook verkeersborden op bruggen en bij wegwerkzaamheden. Het systeem kan ook veel meer verkeersborden herkennen, zoals borden met de tekst " bij nat weer".

Er is nu een 360°-camera-optie die een hoek van de auto vanuit alle richtingen weergeeft. Het is nu ook beschikbaar met een "transparante motorkap" die u een live zicht van onder de auto toont.

 

8. Prijs

De nieuwe Mercedes-Benz GLC begint bij 60.000 euro als stockwagen. Dit zijn auto's die direct beschikbaar en te koop zijn bij de dealer. Stockwagens die beschikbaar zijn van de nieuwe GLC zullen in de eerste maanden zeer hoog uitgeruste auto's zijn, maar later in het jaar zullen er meer goedkopere versies beschikbaar zijn. Als u op zoek bent naar de goedkoopste GLC op voorraad, bezoek dan de mycarena autozoekmachine om de goedkoopste GLC te vinden..

9. Korting

De nieuwe Mercedes-Benz GLC heeft kortingen tot 3% voor de eerste paar maanden en dat kan oplopen tot maximaal 13% in de komende jaren. Als u op zoek bent naar de meeste korting op een nieuwe Mercedes-Benz GLC SUV, neem dan een kijkje op de mycarena autozoekmachine en vind direct de meest afgeprijsde GLC beschikbaar!