Saloncondities BMW tem 28 februari, tot 5.000€ EXTRA korting: bekijk aanbiedingen

Saloncondities BMW tem 28 februari, tot 5.000€ EXTRA korting: bekijk aanbiedingen

Sedan of berline kopen?

Bent u op zoek naar een berline of sedan stockwagen deal? Leer alles over berline of sedan auto's in dit artikel.
Sedans zijn visueel aantrekkelijke auto's dankzij hun lange vorm. Kinderen worden geleerd om een sedan te tekenen als het perfecte voorbeeld van een auto. In dit artikel leggen we je de belangrijke details uit over sedans en begeleiden we je bij het vinden van de juiste sedan voor de beste prijs via onze intuïtieve zoekmachine voor nieuwe auto's!

Bekijk sedan aanbiedingen

Wat is een sedan?

Sedans bestaan uit 3 secties of delen. Het eerste deel is de verlengde motorkap waarin kleine tot zeer grote motoren passen. Het middelste deel of het tweede deel, is waar je de cabineruimte vindt. Sedans hebben 4 deuren en kunnen tot 5 zitplaatsen bevatten. De perfecte carrosserievorm zorgt voor veel beenruimte en hoofdruimte voor alle passagiers. Het derde en laatste deel van een berline is de verlengde bagageruimte achteraan. Al deze 3 delen zijn naadloos ontworpen om de mooie lange vorm van een sedan te vormen.

Zijn berline of sedans betere auto's?

Sedans zijn in veel opzichten beter dan andere soorten auto's. Zoals in comfort, ruimte en veiligheid.

De cabine van een sedan is in wezen de woonkamer van de auto. Het is een gesloten omgeving, waar de bagage netjes is afgescheiden in een derde achterste gedeelte van de auto. Dankzij deze vorm is er bij sedans meer aandacht voor comfort. Het gevolg is dat de meest comfortabele auto's sedans zijn, zoals de Mercedes-Benz S-Klasse. De Maybach-versie van de S-Klasse heeft twee individuele entertainmentstoelen achterin die doen denken aan een privéjet-ervaring. De verstelbare stoel maakt het mogelijk voor passagiers achterin om bijna plat te liggen. Hij is ook uitgerust met een entertainmentscherm en opgewaardeerde 3D surround sound audio. De sedan heeft ook een comfortabelere instap dan een SUV, waar je moet instappen in plaats van te gaan zitten.

De langere wielbasis van een berline draagt bij aan een meer evenwichtige rijervaring en zorgt voor extra comfort. De cabineruimte van een berline is acceptabel omdat hij een ronde vorm heeft, waardoor er veel ruimte is voor passagiers achterin. Sommige berlines zijn echter op een coupé gebaseerd en hebben een aflopende daklijn. Deze zijn minder praktisch voor passagiers achterin.

Het is ook een veel veiliger constructie vanwege de verlengde carrosseriedelen voor en achter. Bij een ongeval bevinden de inzittenden zich tussen twee grote kreukelzones.

Sedans hebben een keurige integratie van een bagageruimte. Die maakt geen deel uit van de cabine en is soms toegankelijk via de achterste middenconsole. Maar het is netjes ingedeeld en houdt eventuele geluiden van opgeborgen bagage voor de inzittenden buiten.

Sedans zijn voor hun grootte een perfecte balans tussen comfort, praktische bruikbaarheid en veiligheid. De sedan is op geen enkel gebied superieur, maar haalt wel het onderste uit de kan!

De beste sedan voor de prijs?

De populairste berline is de BMW 3 Serie. Het is een zeer goede auto, met een uitstekende rijdynamiek en een zeer concurrerende prijs. U kunt een zeer goed uitgeruste BMW 3 Serie vinden vanaf 40.000 euro via de mycarena zoekmachine. Hoger uitgeruste versies met de M Sport trim zijn verkrijgbaar vanaf meer dan 42.000 euro. De BMW 3 Serie is vooral populair vanwege de aantrekkelijke prijs.

Bekijk berline aanbiedingen

Sedans en luxe

De sedan is altijd een symbool van luxe geweest in de auto-industrie. Hij wordt gebruikt door presidenten en koningshuizen over de hele wereld. Vooral de Mercedes-Benz S-Klasse is erg populair onder hooggeplaatste personen.

De meeste sedans hebben allemaal een zeer luxueuze behandeling. De kleinere sedans zoals de 3 Serie zijn premium producten met een uitstekende kwaliteit.

Executive sedans zijn de middelgrote sedans zoals de BMW 5 Serie, Mercedes-Benz E-Klasse of de Audi A6. Het zijn allemaal zeer luxueuze auto's, zelfs in hun standaardconfiguratie. De executive sedans zijn vrij groot in omvang en zijn standaard uitgerust met veel technologie.

Uiteindelijk heb je de grote executive sedans zoals de BMW 7-serie, Mercedes-Benz S-Klasse of de Audi A8. Alle drie zijn de beste opties op de markt voor een grote executive sedan. Ze zijn het toppunt van luxe in een auto en worden door elk merk op hun eigen manier voorgesteld.

Dan heb je de ultieme luxe sedans van Bentley en Rolls Royce. Zoals de Bentley Flying Spur en de Rolls Royce Phantom. U ziet dat de wereld van de sedan barst van luxueuze en premium mogelijkheden.

Wat is de prijs van een berline?

De startprijs van een berline is vanaf 30.000 euro inclusief korting bij de Skoda Octavia of de Audi A3 Sedan. De duurste berline kan oplopen tot bijna 200.000 euro met de Mercedes-Benz S-Klasse. De gemiddelde luxe berline kost u rond de 60.000 euro inclusief korting. Bent u op zoek naar de beste berline deal? Probeer dan onze zoekmachine door op de knop hieronder te klikken!

Bekijk berline aanbiedingen

Hoe vindt u de beste prijs voor een nieuwe sedan?

Als u op zoek bent naar een nieuwe auto en meer specifiek een nieuwe sedan. Dan zult u overrompeld worden door een groot aantal verschillende keuzes op de markt. De beste manier om de beste prijs voor een nieuwe sedan te vinden is door gebruik te maken van de mycarena zoekmachine en de daarbij behorende filters. Als u op de zoekpagina bent, klikt u op de filterknop of het tabblad aan de linkerkant om alle filteropties te bekijken. Daar kunt u uw selectie beperken en resultaten zien die aan uw zoekcriteria voldoen. Bijvoorbeeld, een sedan in een zwarte kleur tussen 30.000 en 40.000 euro. Onze zoekmachine toont u alle beschikbare stockwagens van meerdere merken. Heeft u de juiste auto gevonden, dan leidt een klik op het resultaat naar de officiële stockwagen website. Daar kunt u meer lezen over de auto van uw interesse, in contact komen met de verkoper of de auto online reserveren.