Coupé stockwagens

Bent u op zoek naar een coupé stockwagen deal? Leer alles over coupé stockwagens in dit artikel.
In de mood om een sportieve 2-deurs auto met lage zit te kopen? Het coupé carrosserietype wordt gebruikt in combinatie met krachtige motoren en de hoogste "smiles per miles" rating. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle coupémodellen en ziet u hoeveel korting er beschikbaar is.

Wat is een coupé?

Een coupé is een 2-deurs laagzittend voertuig. Ze kunnen lijken op een sedan zonder de 2 achterdeuren, maar meer prestatiegerichte versies zoals een Porsche 911 hebben hun eigen unieke vorm. Binnen coupés kun je enige variatie hebben. De motor kan voorin of achterin geplaatst zijn. De bagageruimte kan voorin, achterin of aan beide kanten zitten zoals bij de Porsche Cayman. Coupés kunnen ook geleverd worden met 2 of 4 zitplaatsen. Wat altijd hetzelfde is in een coupé zijn twee deuren en een lage zitpositie.

Waarom zou u een coupé kopen?

U zult een coupé kopen, als u het gebrek aan ruimte niet erg vindt, maar prioriteit geeft aan een leuke rijkarakteristiek. Daarom beschikken coupé's over sterke motoren in combinatie met een zeer stijf chassis voor optimaal rijplezier.

De populairste coupé is de BMW 4 Serie en BMW 2 Serie. Het merk dat pioniert in rijplezier is uiteraard marktleider met coupés. Zowel de 2 Serie als de 4 Serie zijn vanaf de basis ontworpen om als coupé of cabriolet te worden gebruikt. De sportiefste coupé van BMW is de M8 Competition, maar als u een meer wendbare coupé wilt dan is de BMW M2 CS de beste op de markt. Wat de prijs betreft, kunnen coupés duur aanvoelen voor wat je krijgt. Vaak vergelijken kopers de grootte van een auto, met de prijs ervan. Echter, coupés zijn van ontwerp kleinere auto's en missen meer bagageruimte dan de equivalente grootte auto. Toch mag u formaat en prijs niet met elkaar vergelijken. De coupé heeft veel meer te bieden dat je niet meteen zou kunnen zien. Het rijgedrag en de prestaties van een coupé zijn ongeëvenaard aan om het even welk type auto. Dit is te danken aan de carrosserie stijl; de auto is ontworpen met het oog op balans. Zeker als u kiest voor een coupé met middenmotor, zoals de Porsche Cayman. De kleinere afmetingen zorgen ook voor minder gewicht. In combinatie met bredere banden, een stijvere wielophanging en een goed presterende motor. De coupé is van ontwerp de perfecte carrosserie stijl voor een presterende rit.