Compacte stadswagen

Bent u op zoek naar een deal voor een compacte stockwagen? Leer alles over compacte stadswagens in dit artikel.
Compacte auto's zijn zeer populaire kleine hatchbacks voor een betaalbare prijs. Er bestaan veel verschillende soorten compacte stadwagens voor verschillende doeleinden. We zullen ook compacte stockwagens aanbevelen die beschikbaar zijn via mycarena en die volgens ons de beste in hun klasse zijn.

Aanbiedingen stadwagens

Wat is een compacte stadswagen?

Compacte stadswagens zijn altijd hatchbacks in ofwel 3-deurs of 5-deurs varianten. Het zijn laag zittende auto's, maar je kunt ook cross-over varianten hebben met een iets verhoogd onderstel zoals de A1 Citycarver. Door hun grootte is de bergruimte beperkt. De kleinste compacte auto's hebben een bagageruimte van 185 liter, de grotere tot 380 liter. Compacte auto's hebben 4 tot 5 zitplaatsen beschikbaar.

Aanbiedingen stadwagens

Zijn alle compacte stadswagens goedkoop?

Goedkoop in prijs, of goedkoop in kwaliteit? Laten we het over beide hebben.

Compacte auto's zijn altijd de goedkoopste opties en dat komt door de grootte van de auto. Minder ruimte betekent uiteindelijk dat er minder materiaal nodig is om de auto te maken. De beperkte ruimte weerhoudt ingenieurs er ook van om geavanceerde technologie in de auto te verwerken. Daarom moeten compacte auto's vaak een aantal jaren wachten, voordat bepaalde technologie in een kleiner formaat kan worden gebouwd. Voorbeelden hiervan zijn radars voor autonoom rijden.

De afmetingen dwingen de auto goedkoop te zijn. Maar zijn de gebruikte materialen ook goedkoop?

De kwaliteit van de auto hangt af van welke fabrikant je de auto koopt. De 3 topmerken, Audi, Mercedes-Benz en BMW hebben allemaal compacte auto's in hun gamma. Ze zijn allemaal zeer goed gebouwd en van vergelijkbare kwaliteit als de rest van hun gamma.

Compacte auto's kunnen oplopen tot bijna 100.000 euro, ze zijn niet goedkoop in prijs noch in kwaliteit. De Mercedes-AMG A45 S 4MATIC+ in een top specificatie staat in de prijslijst voor meer dan 85.000 euro. Hij is uitgerust met alle geavanceerde functies die je in veel grotere auto's verwacht. Het interieur is versierd met koolstofvezel en echt leder. De motor in de A45 S 4MATIC+ is de krachtigste 4-cilinder motor tot nu toe die 421pk levert.

Als antwoord op deze vraag. Compacte auto's zijn niet goedkoop, noch goedkoop in kwaliteit. Ze kunnen zelfs het tegenovergestelde zijn, zoals hier wordt uitgelegd aan de hand van de Mercedes-AMG A45 S 4MATIC+.

Het praktische van een compacte wagen

Door de hatchback opening heeft een compacte stadswagen een praktische bagageruimte voor uw dagelijkse boodschappen. Door de grotere opening kunnen grotere voorwerpen gemakkelijk in de auto worden vervoerd. Met een kofferbakinhoud tussen 185L en 380L heeft u voldoende ruimte voor uw dagelijkse boodschappen. De grotere bagageruimte van 380 liter die u in een Audi A3 vindt, is voldoende om twee grote koffers of vijf kleine vliegtuigkoffers te vervoeren. Binnenin vind je voldoende opbergruimte door middel van bekerhouders en diverse kleine vakjes verspreid in het interieur.

Aanbiedingen stadwagens

Is een compacte auto altijd klein?

De grootste compacte stadswagens zijn de BMW 1-serie, Mercedes-Benz A-Klasse en Audi A3. Ze zijn ruim genoeg en kunnen comfortabel vier passagiers vervoeren op langeafstandsritten. Ze hebben ook zeer concurrerende motoropties, met elk een sportversie via hun racedivisie (AMG, M of RS).

Compacte auto's zijn altijd een kleinere auto. Als je een model wilt met een vergelijkbare vorm, zoals de Audi A3, maar dan in een groter formaat, kom je uit bij een model als de Audi Q8, die ook een hatchback is, maar dan een SUV en verre van een compacte auto.

Maar ze zijn niet zo klein dat je er niet comfortabel in kunt reizen. Veel mensen kiezen voor een compacte auto omdat ze dan alle ruimte hebben die ze nodig hebben. Moderne compacte auto's zijn voorzien van bijna alle geavanceerde veiligheidsvoorzieningen die u in grotere high-end modellen krijgt. Ze wegen ook veel minder, waardoor ze sportiever en sneller rijden.

De nieuwe Audi RS 3 en de Mercedes-AMG A45 S 4MATIC+ staan bekend als de ultieme compacte auto's die momenteel verkrijgbaar zijn. Beide auto's zijn uitgerust met de nieuwste geavanceerde veiligheids- en rijeigenschappen. Ze zijn ontegensprekelijk een zeer serieus stukje techniek met een hoog prijskaartje. Veel kopers verkiezen de kleinere hatchbacks boven een grotere sedan. Omdat in de echte wereld zijn compacte auto's sneller door hun omvang. Vooral op Europese (smalle) wegen worden grotere sedans geconfronteerd met meer uitdagingen vanwege hun extra en vaak onnodige omvang.

Wat zijn de snelste compacte stadwagens?

De snelste compacte stadwagens die vandaag beschikbaar zijn, is de Audi RS 3 en de Mercedes-AMG A45 S 4MATIC +. Beide auto's gaan van 0 naar 100 km/u in iets meer dan 3 seconden. De acceleratie is vergelijkbaar met die van een Lamborghini of Audi met een V10 motor. Met een begrensde topsnelheid van 270 km/u is hij misschien niet zo snel als een supercar, maar voor een compacte auto is dit een verbluffend prestatiecijfer. De RS 3 is de enige compacte auto die beschikbaar is met een 5-cilinder motor, terwijl de Mercedes-AMG A45 S 4MATIC+ een 4-cilinder motor heeft die beide meer dan 400pk produceren. Ze zijn vergelijkbaar geprijsd rond de 70.000 euro.

Bekijk Mercedes-AMG A45 S 4 MATIC+

Audi RS 3 Stockwagen

Audi RS 3

De snelste compacte auto van Audi, de RS 3 aangedreven door een 5-cilinder motor!
Mercedes-AMG A45 S 4 MATIC+ Stockwagen

Mercedes-AMG A45 S 4MATIC+

Krachtigste 4-cilindermotor tot nu toe en de snelste Mercedes-Benz A-Klasse.

Hoe vind je goede deals op compacte stockwagens?

Via mycarena is het vinden van uw ideale compacte stockwagen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Ga naar onze zoekmachine en filter op "compact" via het filtermenu. Zodra u het filter heeft toegepast, zal de zoekmachine u direct de meest afgeprijsde stockwagens tonen die beschikbaar zijn. U kunt uw selectie verder verfijnen door meer filters toe te passen op uw zoekopdracht. Zo kunt u bijvoorbeeld uw minimum- en maximumbudget bepalen, of zelfs de kleur van de auto. Zodra u de zoekopdracht volledig hebt geoptimaliseerd, krijgt u de meest ideale beschikbare auto's te zien.

Als u op een resultaat klikt, wordt u doorgestuurd naar de officiële stockwagen website van het merk. Daar kunt u meer lezen over de auto en contact opnemen met de dealer als u meer vragen heeft. Als de auto u echt bevalt, kunt u hem altijd online reserveren om er zeker van te zijn dat het echt van u wordt.