Overzicht Skoda stockwagen deals


Skoda biedt veel waarde voor uw geld. Het merk Skoda uit Tsjechië maakt sinds 1991 deel uit van de Volkswagen Groep en heeft dankzij hun prachtige modellen veel succes met hun groeistrategie. Hun modellen hebben een perfecte mix van design, kwaliteit en prijs. Ze zijn een geweldige optie voor wie een zakelijk design en premium kwaliteit wil in een betaalbaar pakket. Ondanks het feit dat ze niet het grootste portfolio hebben, zullen de beschikbare stockwagens die u hier kunt bekijken genoeg zijn voor de meesten. Skoda biedt hatchbacks, sedans, stationwagens en zelfs volledig elektrische auto's aan, zoals de Skoda Enyaq. Bent u op zoek naar een nieuwe Skoda? Bekijk op deze pagina al hun beschikbare stockwagens en hun maximale besparing in percentage.
Octavia Combi
7,6%

Octavia Combi

Estate
Octavia Combi Clever , 110 hp, Manual, 5.4 l/100km
Superb Combi
8,0%

Superb Combi

Estate
Superb Wagon Style , 122 hp, Automatic, 5.1 l/100km

Is een Skoda stockwagen een goede keuze?

Het merk Skoda is een van de slimste merken die er in de auto-industrie bestaat. Ze hebben door de jaren heen recordverkopen gescoord door een interessante strategie toe te passen. Alle auto's van Skoda zijn gebaseerd op een Volkswagen. De Skoda Octavia is bijvoorbeeld een concurrent van de Volkswagen Passat. Beide zijn van vergelijkbare grootte, waarbij de Octavia 8,6 cm korter is in lengte. Als u zou zeggen: "Nee, de Skoda Superb concurreert met de Volkswagen Passat". Dan heb je qua prijsstelling gelijk, maar de Superb is bijna 10 cm langer dan de Passat.

Ziet u wat Skoda hier heeft gedaan? Al hun auto's concurreren met een Volkswagen, maar het voertuig is eigenlijk een grotere versie van een kleinere Volkswagen. De Octavia die qua afmetingen concurreert met de Passat, is eigenlijk gebaseerd op het Volkswagen Golf platform. De Octavia staat weliswaar op hetzelfde Volkswagen Golf-platform, maar is groter voor dezelfde prijs als een Golf. Deze interessante marketingtechniek heeft Skoda veel verkoop opgeleverd. Ze zijn het voorbeeld van meer auto voor de prijs. Met deze formule is Skoda altijd beter geprijsd dan een vergelijkbare Volkswagen.

Zit hier dan geen nadeel aan? Ja, die is er wel, en een behoorlijk grote ook. Terwijl een Skoda meer auto voor het geld is, zijn de onderdelen die worden gebruikt om het kleinere chassis op een grotere auto zorgvuldig in balans te brengen, een lastige oefening. Daardoor hebben de Skoda ingenieurs moeite om een solide aanvoelend chassis te bouwen. Je zult een enorm verschil voelen tussen een Skoda en een vergelijkbare (kleinere) Volkswagen, tijdens enthusiaste ritten of het rijden op hoge snelheden. Voelt de vergelijkbare Volkswagen sterker en betere in balans op de weg. Maar als je hier geen last van hebt en de auto gebruikt voor gewoon A naar B ritjes. Dan is het kopen van een Skoda stockwagen, met name met de hoge kortingen die zij bieden, zeker een van de beste aankopen die u kunt doen!