Uitzonderlijke saloncondities BMW tem 28 februari: bekijk aanbiedingen

Uitzonderlijke saloncondities BMW tem 28 februari: bekijk aanbiedingen

[Top 5] Beste gezinswagen 2022

Ben u op zoek naar de beste gezinswagen dat dit jaar in 2022 werden gelanceerd? Een gezinswagen of familiewagen is een ruimte auto met heel wat praktische elementen dat gemakzucht voor alle passagiers garandeert. Op deze pagina tonen wij per soort de beste gezinswagen (top 5) van het nieuwe jaar 2022.
Gezinswagens, ofwel familiewagens, zijn auto's met heel veel comfort en ruimte. Daarmee hoeft dit niet persé een auto te zijn met meer dan 5 zitplaatsen. Het moet een ideale auto zijn voor een modale gezin. In de meeste gevallen zijn 5 zitplaatsen genoeg, maar opslagruimte, hoofdruimte, beenruimte en kofferruimte is veel belangrijker voor een gezin. Ze zijn zeer praktische wagens met een voordelige prijs. Bekijk op deze pagina de beste gezinswagen van 2022 per soort en ontdek meteen de beste aanbiedingen op de mycarena autozoekmachine.

Hieronder de beste gezinswagens per soort gelanceerd in 2022:
  • Skoda Enyaq: een elektrische gezinswagen met een groot bereik.
  • Mercedes-Benz C-Klasse: een elegant sedan of break, ideaal voor de familie.
  • Mercedes-Benz EQB: een elektrische premium SUV met 7 zitplaatsen.
  • BMW iX: een grote elektrische SUV met een zeer groot batterij voor een optimaal rijbereik.
  • Volkswagen Taigo: een sportieve crossover SUV coupé met aflopende daklijn.

#1 Skoda Enyaq

De nieuwe Skoda Enyaq is een ruime elektrische familiewagen. Het Skoda merk is bekend voor zijn ideale prijs en kwaliteitsverhouding. Je krijgt heel veel auto voor het bedrag. Zo is de elektrische Skoda Enyaq een direct alternatief aan de iets wat duurdere Volkswagen ID.4. Wat het design betreft, de Skoda Enyaq ziet er heel sportief uit met een luxueuze interieur. Het enige minpunt is een gebrek aan 7 zitplaatsen.

Skoda Enyaq deals

Een elektrische gezinswagen kopen?

Wil je meer lezen over de beste elektrische wagens momenteel beschikbaar? Lees dan deze artikel hier.

Elektrische auto's zijn de toekomst! Met een beperkt keuze aan elektrische wagens is het niet bepaald eenvoudig om uw ideale elektrische auto te vinden. Elektrische auto's hebben vaak voorkomende vragen:
  • Wat is het bereik?
  • Wat is de prijs?
  • Is het goedkoper dan een auto op brandstof?
Om zeker te zijn dat een bepaalde elektrische auto een goede aankoop is, raden wij altijd aan om zo veel mogelijk onderzoek te doen. Vaak is het voornaamste probleem de prijs. Want tegenwoordig is het bereik van een elektrische auto acceptabel voor de meeste kopers. Enkel de prijs tegenover een traditionele auto met verbrandingsmotor wenkt heel wat vragen op.

De prijs van brandstof wordt duurder, maar dat ook van elektriciteit. Momenteel betaal je meer op een snellader dan op een tankstation en dat zal niet meteen veranderen. Als het verschil in prijs enorm is, bijvoorbeeld meer dan 10.000 euro, dan is de hogere prijs van een elektrische auto het niet waard.

Een elektrische auto is zeker superieur als je zelf energie kan opwekken thuis. Daarmee heb je een manier van transport dat volledig groen is. Je betaalt meer in het begin, maar je bijdrage voor het klimaat is enorm! Een elektrische auto is niet voor iederen, maar indien je het budget hebt kan je een grote impact geven op het klimaat.

Volkswagen ID.3 Stockwagens

Volkswagen ID.3

Kleine elektrische wagen met hoge zit, formaat van een Volkswagen Golf.
Hyundai Kona Electric Stockwagens

Hyundai Kona electric

Even kostelijk als een Volkswagen ID.3, maar ook beschikbaar als goedkopere hybride.
Mercedes-Benz EQB Stockwagens

Mercedes-Benz EQB

Praktische, elegante en grote elektrische gezinswagen met 7 zitplaatsen!

Porsche Taycan Sport Turismo

Lange en sportieve elektrische wagen
Skoda Enyaq Stockwagens

Skoda Enyaq

Beste elektrische SUV prijs & kwaliteit!
BMW iX3 Stockwagen

BMW iX3

Uitzonderlijk bouwkwaliteit en redelijk bereik.

#2 Mercedes-Benz C-Klasse

Op zoek naar een alledaagse gezinswagen met een sportief en gebalanceerd rijeigenschap? Dan is een sedan of stationwagen de ultieme wagen. De Mercedes-Benz C-Klasse is de laatste nieuwe sedan en stationwagen van 2022. Dit is een premium wagen met een prachtige looks van buiten tot binnen. Het is een zeer kwaliteitsvolle wagen, waarbij je op zeer lange termijn aan betrouwbaar mobiliteit mag verwachten. Het enige minpunt voor een auto zoals dit is de hoge prijskaartje.

Mercedes-Benz C-Klasse deals

#3 Mercedes-Benz EQB

De Mercedes-Benz EQB is de beste keuze voor een elektrische 7 zits SUV! Doordat er heel weinig aanbod is aan elektrische wagens, heb je heel weinig keuze voor een 7 zits elektrische wagen. De Mercedes-Benz EQB is gebaseerd op de GLB (benzine/diesel). Als je echt een premium elektrische wagen nodig hebt met meer dan 5 zitplaatsen dan is dit uw ideale keuze. Opnieuw is de prijs een minpunt, met een vanafprijs inclusief dealerkorting van 72.000 euro is dit een zeer dure wagen.

Mercedes-Benz EQB deals

#4 BMW iX

Grote premium SUV's zoals de BMW X5, Mercedes-Benz GLE en de Audi Q7 zijn zeer bekend! Ze zijn ruime auto's met genoeg ruimte voor 7 personen. Maar als je op zoek bent naar een premium elektrische SUV dan is er voor 2022 een prachtig model beschikbaar. De nieuwe BMW iX is de allernieuwste BMW SUV en de eerste nieuwe SUV dat vanaf het begin ontwikkeld werd als een elektrische auto. De BMW iX heeft een realistisch rijbereik van 250km als je vaak in de stad rijdt tot 390km als je vaker op de snelweg rijdt. Hiermee komen we ook op zijn minpunt, het bereik is niet dat van een diesel of benzinewagen, wat de meeste premium kopers toch zal afraden als je vaak op de baan bent.

BMW iX deals

#5 Volkswagen Taigo

De allernieuwste SUV door Volkswagen is de Taigo. Dit is een crossover type SUV met een coupé daklijn voor een sportieve look. De Taigo is gebaseerd op de T-Roc en heeft binnen gelijkaardige ruimte zoals een Volkswagen Golf. Het is dus een compacte SUV voor een kleine gezin.

Volkswagen Taigo deals