Uitzonderlijke saloncondities BMW tem 28 februari: bekijk aanbiedingen

Uitzonderlijke saloncondities BMW tem 28 februari: bekijk aanbiedingen

7 zits auto kopen?

Audi gezinswagens met 7 zitplaatsen

Audi is een premium merk met heel wat verschillende modellen in aanbod. Van 2-zits sportwagens zoals de Audi R8, tot een 7-zits SUV zoals een Audi Q7!

De Audi Q7 is dan ook het enige model van Audi met 7 zitplaatsen. Het merk focust zich vooral op 5-zits SUV's zoals de Q3, Q4 e-tron, e-tron SUV en Q8. Enkel de Q7 heeft 7 zitplaatsen.

Ook heeft Audi geen monovolumewagens. Hiervoor zal je moeten kijken bij moedermerk Volkswagen of concurrent Mercedes-Benz.

Waarom heeft Audi geen monovolumewagens? Audi heeft geen afdeling "commerical vehicles" zoals Volkswagen en Mercedes-Benz. BMW en Audi zijn twee premium merken die geen commerciële voertuigen verkopen, zoals bestelwagens enzovoort. Want bijna alle monovolumewagens zijn gebaseerd op een bestelwagen. Ze zijn omgevormd tot een monovolumewagen met meer stoelen achterin.

Indien Audi de keuze maakt om een monovolumewagen te bouwen, zal het een zeer dure auto worden. Merken zoals Volkswagen en Mercedes-Benz kunnen de kosten delen met de bestelwagens. Dit zal Audi niet kunnen doen, waardoor de kostprijs per model veel hoger zal zijn door de lage verkoopcijfers.

Audi Q7 Stockwagen

Audi Q7

Luxe SUV met 7 zitplaatsen!

BMW gezinswagens met 7 zitplaatsen

Zelfs een sportief merk zoals BMW heeft enkele wagens beschikbaar met 7 zitplaatsen!

De eerste en meest betaalbaar 7 zits model is de BMW 2 Reeks Gran Tourer. Dit model zal binnenkort worden vernieuwd met een volledig nieuw design zoals de 5 zits BMW 2 Reeks Active Tourer. De Gran Tourer is groter dan de Active Tourer en heeft dus ook plaats voor 2 extra stoelen achterin. De 2 Reeks Gran Tourer is beschikbaar op de autozoekmachine met een prijs vanaf 35.000 euro. Het nieuw model zal wat duurder zijn met een prijs vanaf 40.000 euro inclusief dealerkorting voor een nieuwe stockwagen.

Naast de BMW 2 Reeks Gran Tourer zijn er nog twee SUVs van BMW dat plaats heeft voor 7 personen. Dat is de BMW X5 en BMW X7. Beide SUV's zijn grote wagens met een hoog prijskaart. Een nieuwe BMW X5 stockwagen met dealerkorting begint bij een prijs van 75.000 euro. Met een X7 kijk je naar een prijs vanaf 100.000 euro.

BMW heeft dus drie 7 zits modellen beschikbaar. Helaas zijn er geen grote monovolumewagens beschikbaar bij BMW, dit komt natuurlijk door het gebrek aan commerciële voertuigen van BMW, zoals bij Volkswagen en Mercedes-Benz.

BMW 2 Reeks Gran Tourer

Betaalbaar 7 zits BMW model!
BMW X5 Stockwagen

BMW X5

Luxe SUV met 7 zitplaatsen.
BMW X7 Stockwagen Prijzen

BMW X7

Zeer grote luxe SUV met 7 zitplaatsen.

Ford gezinswagens met 7 zitplaatsen

De enige Ford model met 7 zitplaatsen dat momenteel beschikbaar is als stockwagen is de Ford Explorer.

De Ford Explorer is een zeer bekend en vaak gebruikte politiewagen in de Verenigde Staten. Het meest recentste model is nu ook beschikbaar in Europa dankzij meer ecologische motoren. De enige motor beschikbaar in Europa is de 3.0i EcoBoost PHEV 457pk V6 motor. Dankzij hybride technologie is de uitstoot en verbruik acceptabel. Amerikaanse Ford modellen werden nooit populair of officieel geimporteerd naar Europa wegens hoog verbruikende motoren. Dankzij hybride technologie wordt de nieuwe Ford Explorer officieel via de Ford dealer verkocht.

De Ford Explorer is een beetje groter dan de BMW X5, maar kleiner dan de BMW X7. Het is dus een redelijk grote auto. De Ford Explorer is 12 cm langer dan de BMW X5, waardoor er meer plaats is binnenin. Het verschil is merkbaar voor de laatste rij. Terwijl de BMW X5 een 5+2 indeling heeft, is de Ford Explorer een volledig 7 zits SUV. De laatste twee stoelen in de Ford Explorer zijn grote stoelen zoals de eerste twee rijen.

Qua prijs is de Ford Explorer veel goedkoper dan de BMW X5. Een mooi uitgeruste Ford Explorer begint bij 75.000 euro inclusief dealerkorting.

Ford Explorer

De "Police Interceptor" 7 zits SUV beschikbaar in Europa!

Genesis gezinswagens met 7 zitplaatsen

Genesis is het premium merk van Hyundai. Het Koreaans luxemerk is redelijk verborgen in België met maar een beperkt aantal dealers in Europa. Het luxemerk is dus zeer exclusief, een Genesis op de baan zien is zeldzamer dan een Bentley.

Als je apart wilt zijn dan is Genesis zeker een aanrader. De nieuwe GV70 SUV is even groot als een BMW X5, maar heeft een styling zoals een Bentley Bentayga. Heel wat chroom en een exclusieve badge voor een beginprijs van maar 60.000 euro. Terwijl op basis van looks en exclusiviteit, de wagen in andermans ogen even duur kan zijn als een Bentley van 200.000 euro.

De Genesis SUV is beschikbaar in 5+2 indeling zoals de BMW X5. De achterste rij heeft kleine stoelen, handig voor kinderen maar niet voor volwassenen.

Genesis GV80

Een Koreaanse Bentley Bentayga!

Hyundai gezinswagens met 7 zitplaatsen

Hyundai is een Koreaans budgetmerk dat zeer bekwame auto's produceert voor een voordelige prijs. Naast bekwaamheid zijn ze ook van hoge kwaliteit met een fabrieksgarantie van 5 jaar!

De enige 7 zits auto van Hyundai is de Santa Fe. Een grote SUV dat iets groter is dan een BMW X3 of Audi Q5, maar iets kleiner dan een BMW X5 of Q7. Met een prijs vanaf 60.000 euro is de Santa Fe een goed alternatief voor een BMW X5 waar je ruim 15.000 euro meer zal betalen.

Hyundai Santa Fe

Grote SUV voor een voordelige prijs!

Mercedes-Benz gezinswagens met 7 zitplaatsen

Mercedes-Benz heeft tal van verschillende modellen met 7 zitplaatsen.

De Mercedes-Benz GLB (of EQB elektrische versie) is de kleinste en meest voordeligste 7 zits model. Met een prijs vanaf 43.000 is het zeker geen goedkoop model, maar in vergelijking met heel wat andere merken is dit een van de goedkoopste 7 zits auto's op de markt. De EQB is gebaseerd op de GLB, maar heeft een veel hogere prijs vanaf 62.000 euro.

Na de GLB SUV heb je de GLE SUV. Een redelijk grote auto en een direct alternatief voor de populaire BMW X5. Met een prijs vanaf 80.000 euro inclusief dealerkorting is de Mercedes-Benz GLE zeer duur. Mocht het budget geen probleem zijn, dan is er nog een groter Mercedes-Benz SUV met 7 zitplaatsen. De Mercedes-Benz GLS, is de grootste SUV beschikbaar bij Mercedes-Benz met een prijs vanaf 100.000 euro.

Uiteindelijk heeft Mercedes-Benz ook een monovolumewagen met plaats voor 6 tot 8 volwassenen! De Mercedes-Benz V-Klasse is een grote monovolumewagen. Dit model is zeer populair dankzij een redelijk hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Ook is het redelijk betaalbaar met een beginprijs van 50.000 euro.

Merecedes-Benz GLB

De goedkoopste Mercedes-Benz gezinswagen met 7 zitplaatsen.
Mercedes-Benz EQB Stockwagens

Mercedes-Benz EQB

Volledig elektrische versie van de Mercedes-Benz GLB.
Mercedes-Benz GLE Stockwagen

Mercedes-Benz GLE

Grote Mercedes SUV met 7 zitplaatsen.

Mercedes-Benz GLS

De grootste SUV van Mercedes-Benz, ook beschikbaar in Maybach uitvoering.
Mercedes-Benz V-Klasse Stockwagens

Mercedes-Benz V-Klasse

Luxe monovolumewagen van Mercedes-Benz.

Skoda gezinswagens met 7 zitplaatsen

Skoda heeft een beperkt maar zeer competitief modellengamma. Zo heeft Skoda enkel één wagen met 7 zitplaatsen en dat is de Skoda Kodiaq.

De Kodiaq is een grote SUV, even groot als de BMW X3 of de Audi Q5. Noch de BMW X3 of Audi Q5 heeft de mogelijkheid voor een 5+2 configuratie met 7 zitplaatsen. Skoda is een enorm goed merk dat in weinig plaats meer ruimte kan creëren. Ook is de Skoda Kodiaq zeer sterk geprijsd en onze keuze voor de beste gezinswagen met 7 zitplaatsen!

Er is een Skoda Kodiaq beschikbaar vanaf 40.000 euro inclusief dealerkorting. Let wel op dat niet alle Skoda Kodiaq modellen 7 zitplaatsen hebben, dit is een optie dat moet worden aangevinkt dus bekijk zeker de optielijst om te zien of de Kodiaq stockwagen van uw keuze 7 zitplaatsen heeft.

Skoda Kodiaq Stockwagens

Skoda Kodiaq

De beste gezinswagen met 7 zitplaatsen!

Tesla gezinswagens met 7 zitplaatsen

Tesla is geniaal wanneer het neerkomt bij ruimte. Vooraan en achteraan heb je in iedere Tesla kofferruimte en als je een SUV selecteert heb je ook een derde rij voor kinderen.

Het laatste nieuwe SUV model van Tesla is de Model Y. De Model Y is even groot als een Skoda Kodiaq, BMW X3 of Audi Q5. Maar net als de Skoda heeft de Tesla ook een derde rij met 2 extra zitplaatsen. Waar de Tesla duidelijk minder is dan de Skoda Kodiaq is de prijs. Met een prijs vanaf 66.000 euro kan je bijna twee maal een Skoda Kodiaq kopen. Voordelig is het zeker niet, eerder een luxe product.

Ook de Tesla Model X is beschikbaar met 7 zitplaatsen. Helaas is de Model X voorlopig niet beschikbaar.

Tesla Model Y Stockwagens

Tesla Model Y

7 zits SUV gebaseerd op de Tesla Model 3.
Tesla Model X Stockwagens

Tesla Model X

7 zits SUV gebaseerd op de Tesla Model S.

Volkswagen gezinswagens met 7 zitplaatsen

Volkswagen biedt de grootste keuze aan wagens met 7 zitplaatsen. Alhoewel is er één model met 7 zitplaatsen die geen opvolger zal krijgen en dat is de Volkswagen Touran. De Touran is 5 keren vernieuwd geweest, beginnend in 2003 met de allerlaatste model gelanceerd in 2015. Door een grote vraag naar SUV's kwam er veel minder interesse in monovolumewagens zoals de Touran.

De Volkswagen Tiguan werd veel populairder dan de Touran, beide modellen hebben een optie voor 7 zitplaatsen. De stoerdere look van de Tiguan, zeker in R-Line nam alle aandacht weg van de Touran.

Naast de Tiguan als 7 zitter heb je nog steeds monovolumewagens zoals de Caddy en Transporter/Multivan.

De Caddy doet het enorm goed dankzij de prijs. Voor maar 25.000 euro heb je een splinternieuwe grote monovolumewagen met 7 zitplaatsen. Terwijl de Multivan of Transporter ook de voordeligste optie zijn voor een grote monovolumewagen van zeer hoge kwaliteit.

Volkswagen Caddy

Volkswagen Caddy & Caddy Maxi

Goedkoopste monovolumewagen op de autozoekmachine!
Volkswagen Tiguan Stockwagen

Volkswagen Tiguan Allspace

Enkel de Allspace versie heeft 7 zitplaatsen.
Volkswagen Transporter

Volkswagen Multivan/Transporter

Goedkoopste monovolumewagen voor zijn grote.

Volvo gezinswagens met 7 zitplaatsen

Ook Volvo heeft met de XC90 SUV een gezinswagen met 7 zitplaatsen. De XC90 is de grootste SUV in het modellengamma van Volvo.

De Volvo XC90 heeft een gelijkaardig formaat als een Mercedes-Benz GLE of BMW X5. Maar qua prijs is het ruim 15.000 euro goedkoper. Kwalitatief is de Volvo niet zo verfijnd als een Duitse wagen, zeker omdat bij BMW en Mercedes-Benz je de optie hebt voor grotere motoren. Terwijl Volvo steunt op elektrische motoren in combinatie met een kleine 4 cilinder.

Wat uniek is aan Volvo is het tijdloos design, waardoor Volvo modellen een lange cyclus hebben vooraleer ze vervangen worden met een volledig nieuw model. De XC90 werd gelanceerd in 2015 en heeft tussendoor een subtiele facelift ontvangen in 2020.

De eerste XC90 kwam uit in 2002 en bleef bestaan tot in 2014. Ruim 12 jaar voor één model met enkele vernieuwingen tussenin is uniek bij enkel het merk Volvo. Dus wij verwachten dat het huidige model XC90 van 2015 nog tot 2027 zal bestaan.

Volvo XC90 Stockwagen

Volvo XC90

Grootste SUV van Volvo en de enige 7 zitter.