Monovolume stockwagens

Bent u op zoek naar een monovolume stockwagen deal? Leer alles over monovolume auto's in dit artikel.

Als je veel ruimte nodig hebt voor passagiers of bagage. De monovolume is een grote wagen met tot 9 zitplaatsen en een overvloed aan laadruimte. U kunt comfortabel passagiers vervoeren op lange reizen en de nodige extra lading vervoeren in de ruime kofferbak. Vind in dit artikel alle beschikbare monovolume stockwagens via de mycarena zoekmachine en zie hoeveel korting je per model kunt krijgen. Je kunt op deze pagina ook meer lezen over monovolume wagens en ontdekken wat het allemaal inhoudt.
2 Series Gran Tourer (F46)
8,9%

2 Series Gran Tourer (F46)

Mpv
Model Advantage, 116 hp, Manual, 5.0 l/100km
Caddy & Caddy Maxi
18,7%

Caddy & Caddy Maxi

Mpv
Caddy Drive Maxi 7-zitter , 114 hp, Automatic, 6.9 l/100km
Caravelle
5,1%

Caravelle

Mpv
Caravelle Trendline 9-zitter - , 110 hp, Manual, 7.2 l/100km
Grand California
-0,4%

Grand California

Mpv
Grand California Wielbasis 3640 mm Totaal gewicht Motor , 176 hp, Automatic, 11.5 l/100km
New Expert Combi
8,4%

New Expert Combi

Mpv
New Expert Combi Combi, 136 hp, Automatic, 0 l/100km
Transporter Combi
4,9%

Transporter Combi

Mpv
Transporter 6.1 kombi Wielbasis 3400 mm Motor , 110 hp, Manual, 7.2 l/100km

Wat is een monovolume wagen?

Een monovolume is ontworpen om zoveel mogelijk passagiers te vervoeren met voldoende bagageruimte binnenin. Om aan deze eisen te voldoen, is het ontwerp van een monovolume gebaseerd op een lichte bestelwagen. Een voorbeeld hiervan is de Mercedes-Benz Vito en de V-Klasse. Beide zijn qua ontwerp hetzelfde voertuig, maar de ene is bedoeld voor commercieel gebruik en de andere is een luxueuze monovolume. Alle monovolumes hebben een rechthoekig ontwerp en zijn voorzien van volwaardige zitplaatsen. De bagageruimte kan afhangen van het aantal stoelen dat in gebruik is.

Waarom zou u een monovolume kopen?

Monovolumes zijn een geweldige optie als u op zoek bent naar ruimte in een voertuig. Maar waarom juist een monovolume en niet een stationwagen?

Het grote verschil tussen een monovolume en een stationwagen is de carrosserievorm van de auto. Deze maakt het mogelijk om veel meer ruimte te hebben, vergeleken met een staionwagen. Omdat monovolumes gebaseerd zijn op een commercieel voertuig dat bedoeld is om veel goederen in te vervoeren, is de ruimte in die auto's veel meer dan in een stationwagen die veel lager is van hoogte.

Door de meer rechthoekige vorm van een monovolume heb je veel meer hoofdruimte voor alle passagiers in de auto. In grotere monovolumes, zoals de V-Klasse, hebben ze meestal volwaardige zitplaatsen. De bagageruimte is ook erg groot, meestal genoeg voor alle passagiers in de monovolume.

Je kunt een monovolume in zeer verschillende configuraties hebben, afhankelijk van de behoeften. De Mercedes-Benz V-Klasse is bijvoorbeeld verkrijgbaar met 5 of 7 zitplaatsen, maar je kunt hem ook laten uitrusten met 6 zitplaatsen waarbij je in het midden een tafel hebt. Als u echt de meest luxueuze reiservaring wilt, kan de V-Klasse in Exclusive-uitvoering worden uitgerust met privéjetstoelen achterin. De configuratiemogelijkheden van monovolumes zijn eindeloos!

De populairdere monovolume is de Volkswagen Caddy. Het is een zeer goed ontworpen en gebouwde monovolume voor een betaalbare prijs. De Caddy is verkrijgbaar in een normale maat met maximaal 5 zitplaatsen en begint rond de 23.000 euro inclusief korting. De grotere Caddy Maxi biedt plaats aan 7 zitplaatsen en heeft een vanafprijs van 28.000 euro inclusief korting.